به گزارش خبرنگار فناوري مهر، اين رالي قبل از برگزاري بازي هاي المپيك جهاني سال 2009 براي اولين بار در تايوان برگزار مي شود.
دانشجويان و دانشمندان سراسر جهان به منظور نمايش توانمندي هاي خود در زمينه ساخت خودروهاي خورشيدي در اين كشور گردهم آمده اند. در اين رالي تيم هايي از كشورهاي ايران، تايوان، ژاپن، آمريكا، تركيه و آلمان حضور دارند.
اين رالي به تيم هاي شركت كننده فرصت مي دهد تا به معرفي كشور و دستاوردهاي علمي خود بپردازند.
در حاشيه برگزاري اين رالي به كشورهاي شركت كننده فرصت تبادل اطلاعات تحقيقاتي و همكاري هاي متقابل درخصوص پيشبرد انرژي هاي قابل احياء داده مي شود.
دستيابي به پيشرفت هاي علمي در زمينه ساخت خودروهاي خورشيدي علاوه بر كاستن از نگراني هاي موجود در زمينه محدوديت هاي منابع طبيعي، اميد به محافظت از محيط زيست را نيز زنده مي كند.
"غزال ايراني" اولين خودروي خورشيدي ايران و خاورميانه است كه توسط تيمي از دانشجويان و اساتيد بخش مهندسي مكانيك دانشكده فني دانشگاه تهران طراحي شده است. براي طراحي و ساخت اين خودرو از جديدترين علوم امروزي و پيشرفته ترين نرم افزارهاي مهندسي در جهان بهره گرفته شده است. پروژه ساخت اين خودرو از پاييز سال 2004 شروع شد و اكنون به اتمام رسيده است.
"غزال ايراني" خودرويي تك سرنشين است كه 5 متر طول، 8/1 مترعرض و يك متر ارتفاع از سطح زمين دارد. اين خودرو از قابليت سرعت يكصد كيلومتر در ساعت و يا بيشتر برخوردار است.
يك چرخ در عقب خودرو براي به حركت درآوردن آن تعبيه شده و دو چرخ ديگر نيز در قسمت جلو قرار دارد.
سطح رويي اين خودرو با سلول هاي خورشيدي با بهره بالاي 5/8 مترمربع پوشانده شده است. تشعشعات خورشيدي توسط اين سلول ها جذب شده و در باطري هاي قابل شارژ Li-Ion درون خودرو ذخيره مي شود. اين انرژي موتوري را كه روي چرخ عقب سوار شده به حركت در مي آورد.
شاسي و بدنه "غزال ايراني" از موادي با قدرت بالا و وزن پايين ساخته شده، از اين رو وزن كلي خودرو كمتر از 250 كيلوگرم است.
نظر شما